Vriendschap "kom erbij"
Kinderboekendag Terherne
Zondag 14 Oktober 2018

Persberichten 2017

Een groot publiek wist zonder 15 oktober de weg te vinden naar de Kinderboekendag in Terherne.
Op veel locaties aan de Buorren was van alles te beleven rondom taal. In de Fermanje ging een theatraal boekje open over Mata Hari naar aanleiding van het kinderboekenweek geschenk. In het dorpshuis speelde het poppenspeltheater Rôversguod begeleid door de muziekvereniging uit Weidum. En Paal 43 stond bol van de talige activiteiten rondom het landelijke kinderboekenthema ‘Griezelen, gruwelijk eng’. Peuters, kleuters en ouders hebben genoten van de voorstelling van de Gruffalo, het ondeugende monster uit het gelijknamige prentenboek, en van de voorleesverhalen van Friese auteurs in de Griezelbus van LF/CH2018. ‘In bytsje grizelich is wol hiel leuk’ verwoorde een peutertje.

Artikel Jouster Courrant online 2017

foto`s van Grietje van der Reijnst-Brak

Artikel is geplaatst door op 16-10-2017 - 16:49

Record aantal bezoekers op Kinderboekendag Terherne

TERHERNE Een tweeduizend bezoekers, waarvan een achthonderd kinderen, kwamen zondag naar Terherne voor de jaarlijkse Kinderboekendag. Een record volgens de organisatie en ruim twee maal zoveel als vorig jaar.

‘Het was ongekend druk’, zegt Stefan de Lange van het Kameleondorp in Terherne. ‘Het mooie weer werkte natuurlijk wel mee. Ik denk dat het thema van dit jaar ‘griezelen’ ook meer aansprak dan andere jaren.’

Op verschillende locaties konden de kinderen kijken naar een theaterstuk, knutselen of griezelige dieren aaien. Veel kinderen waren zo dapper om een slang om de nek te leggen.

Artikel Friesch Dagblad

Foto's van de opening 2016

Om 13:00 heeft Arnold Dijkstra samen met wethouder Jannie Schouwerwou de dag geopend en de prijzen uitgereikt.

Persberichten

Terherne, 16 oktober ll. werd voor de 16e keer de Kinderboekendag gehouden met tradities en noviteiten. Traditie is de dag in elk geval: elke laatste zondag van de landelijke Kinderboekenweek wordt de dag gehouden in het hart van het Kameleondorp. De hele middag staat bol van de activiteiten rondom het kinderboek en het vertellen van verhalen, met een leeskastje, grote theatervoorstellingen, meezingteksten en luisterliedjes, kleine theateracts, Tomke-radio, de verkoop van kinderboeken, en nog veel meer!

Hippe ‘opa’s en oma’s’ waren er ook. Zij hoorden bij het thema van de Kinderboekenweek 2016.
‘Wat doet u nu?’ vraagt een meisje (6) aan één van de oma’s: ‘Ik brei een sok, dat deden wij vroeger altijd’. De traditie om verhalen door te vertellen, wordt hier onmiddellijk nieuw leven ingeblazen. Senioren, junioren en ouders, zij ontmoeten elkaar door de activiteiten, het nostalgische snoepgoed, spelletjes, liedjes en herinneringen.

‘Wij hebben met de klas de eerste prijs gewonnen’ seit Brechtje van basisschool de Twaspan út Terkaple, terwijl ze het ereschavot beklimt. Eén van de traditionele onderdelen was ook dit jaar een groot succes: de boekenkistjeswedstrijd. Scholen kunnen met een groep uit de onderbouw, middenbouw of/en bovenbouw een aardappelkistje invullen en versieren rondom het thema van de Kinderboekenweek. In totaal hebben 13 scholen uit Friesland meegedaan met 46 kistjes.

 

Foto's van de opening 2015

Om exact 12:58 ontdekten we achter de vele oranje rook, ons hoge bezoek. Hielke en Sietse hebben met behulp van de kameleon, het enorme vlot naar de kade gesleept. Arnold Dijkstra heeft samen met astronaut Sander Kuipers de prijzen uitgedeeld, met muziek van het jeugdkorps De Boarnster Blazers, wat zelf ook een prijs in ontvangst mocht nemen.

 

Foto's voorstelling Paul van Dijk 2015

De voorstelling van Paul van Dijk met theatergezelschap Knukel is twee maal gespeeld aan een overvolle zaal, de kinderen en ouders waren allemaal zeer enthousiast over deze prachtige voorstelling. 

Jouw eigen video

stuur een video van de voorbereiding van jullie boekenkistje , en wij zetten deze online.

download je gratis entreekaart!