Zondag 15 Oktober 2017 (13:00-17:00)
Kinderboekendag in Terherne
Griezelen"gruwelijk eng"

Foto's van de opening 2016

Om 13:00 heeft Arnold Dijkstra samen met wethouder Jannie Schouwerwou de dag geopend en de prijzen uitgereikt.

Persberichten

Terherne, 16 oktober ll. werd voor de 16e keer de Kinderboekendag gehouden met tradities en noviteiten. Traditie is de dag in elk geval: elke laatste zondag van de landelijke Kinderboekenweek wordt de dag gehouden in het hart van het Kameleondorp. De hele middag staat bol van de activiteiten rondom het kinderboek en het vertellen van verhalen, met een leeskastje, grote theatervoorstellingen, meezingteksten en luisterliedjes, kleine theateracts, Tomke-radio, de verkoop van kinderboeken, en nog veel meer!

Hippe ‘opa’s en oma’s’ waren er ook. Zij hoorden bij het thema van de Kinderboekenweek 2016.
‘Wat doet u nu?’ vraagt een meisje (6) aan één van de oma’s: ‘Ik brei een sok, dat deden wij vroeger altijd’. De traditie om verhalen door te vertellen, wordt hier onmiddellijk nieuw leven ingeblazen. Senioren, junioren en ouders, zij ontmoeten elkaar door de activiteiten, het nostalgische snoepgoed, spelletjes, liedjes en herinneringen.

‘Wij hebben met de klas de eerste prijs gewonnen’ seit Brechtje van basisschool de Twaspan út Terkaple, terwijl ze het ereschavot beklimt. Eén van de traditionele onderdelen was ook dit jaar een groot succes: de boekenkistjeswedstrijd. Scholen kunnen met een groep uit de onderbouw, middenbouw of/en bovenbouw een aardappelkistje invullen en versieren rondom het thema van de Kinderboekenweek. In totaal hebben 13 scholen uit Friesland meegedaan met 46 kistjes.

 

Foto's van de opening 2015

Om exact 12:58 ontdekten we achter de vele oranje rook, ons hoge bezoek. Hielke en Sietse hebben met behulp van de kameleon, het enorme vlot naar de kade gesleept. Arnold Dijkstra heeft samen met astronaut Sander Kuipers de prijzen uitgedeeld, met muziek van het jeugdkorps De Boarnster Blazers, wat zelf ook een prijs in ontvangst mocht nemen.

 

Foto's voorstelling Paul van Dijk 2015

De voorstelling van Paul van Dijk met theatergezelschap Knukel is twee maal gespeeld aan een overvolle zaal, de kinderen en ouders waren allemaal zeer enthousiast over deze prachtige voorstelling. 

Inmiddels zijn we alweer begonnen met de voorbereidingen voor de kinderboekendag 2017.