En toen?
Kinderboekendag Terherne

Info wedstrijd

 
Wat, en voor Wie?
20 basisscholen worden door ons geselecteerd om mee te doen aan de wedstrijd. In de weken voorafgaande aan de landelijke kinderboekenweek hebben zij van ons een koffer ontvangen met Nederlandstalige en Friestalige kinderboeken. Voor elke groep zitten in de koffer leuke opdrachten om zich te verdiepen in de boeken. Hier wordt een mooie vlaggenlijn van gemaakt. We zijn nieuwsgierig naar het resultaat. Jullie ook?

Wanneer en Waar?
De vlaggenlijntjes hangen tijdens de kinderboekendag in Wapen van Lenten in het dorp Terherne. Kom kijken tussen 13-17 uur.

Doel?
Kinderboekendag wil kinderen aanmoedigen tot lezen. Daarom organiseert zij elk jaar een leesprojekt op basisscholen. Ook de bibliotheken Mar & Fean werken mee.

Prijs?
Voor de onderbouw en bovenbouw is er een mooie prijs te winnen: een kinderboekenschrijver geeft een workshop poëzie in de groep van de winnende basisschool.
Op de zondag om 13.00 worden tijdens het feestelijke kinderboekenbal in dorpshuis de Buorkerij de prijswinnaars bekend gemaakt.
 
Tot volgend jaar...
 
 

 

Dit jaar zou de kinderboekendag haar 20ste jaar vieren, maar helaas door de Corona hebben we besloten dit volgend jaar te houden.