'Lekker eigenwijs' Zondag 13 oktober 2024

Kinderboekendag te gast bij Omrop Fryslân bij op en ut

Gebroeders van Slooten

Deelnemende scholen 2023

Vorig jaar deden er 6 scholen mee met in totaal 19 kistjes.

Winnaar onderbouw groep 3 met het prachtige kistje: 'Buorman Brombear' Wumkesskoalle de Jouwer en winnaar bovenbouw groep 6 met het kistje: 'Middernachtkatten' Van Maasdijkschool Heerenveen.

1e prijs winnaars 2021 met het doek Woeste Willem

Op 11 maaie wie it safier. Us priis: De foarstelling fan Wylde Wytse. Wat in prachtige foarstelling, de bern fan groep 1,2,3 en 4 ha dan ek tige genoaten. Gr fan de juffen Sietske en Janke, fan i.b.s de boarne Aldeboarn

Schildersdoeken wedstrijd scholen 2021

Artikel Jouster Courant online

TERHERNE Het was een drukte van belang in Terherne zondag. Velen kwamen hier voor de jaarlijkse Kinderboekendag. Alle activiteiten stonden in het teken van het kinderboek.

 

Zo waren er voorstellingen over prentenboeken, theater waar de kinderen zelf mee konden spelen of de boot op van de Kameleon. Het feest opende met een heus ‘boek-en-bal’ waar iedereen een dansje kon wagen met figuranten uit een bekend prentenboek. Aansluitend was de prijsuitreiking van de Kijkdozenwedstrijd.

Elk jaar zijn er nieuwe verrassende activiteiten op middag van de Kinderboekendag, die volgt op de landelijke Kinderboekenweek. De Kijkdozen worden via de leesconsulenten van de Bieb op alle scholen in de aangrenzende gemeenten geïntroduceerd en is een nieuw element van de Kinderboekendag, net als de samenwerking met deze nieuwe partner. Scholen en groepen kunnen de kijkdoos inrichten met een scene uit een prentenboek. Dat kan variëren van een miniatuur in een luciferdoosje tot een supergrote voorstelling in een bananendoos.

Foto's Douwe Bijlsma

Filmpje Bloei maken van de kijkdoos Pipi Langkous

Foto's van de opening 2016

Om 13:00 heeft Arnold Dijkstra samen met wethouder Jannie Schouwerwou de dag geopend en de prijzen uitgereikt.

Foto's van de opening 2015

Om exact 12:58 ontdekten we achter de vele oranje rook, ons hoge bezoek. Hielke en Sietse hebben met behulp van de kameleon, het enorme vlot naar de kade gesleept. Arnold Dijkstra heeft samen met astronaut Sander Kuipers de prijzen uitgedeeld, met muziek van het jeugdkorps De Boarnster Blazers, wat zelf ook een prijs in ontvangst mocht nemen.

 

Voor in de agenda

13 oktober 2024

Kinderboekendag Terherne