Nieuwe editie kinderboekendag vindt plaats in 2022.
Voor deelnemende scholen is er een kofferfeestje,

Artikel Jouster Courant online

TERHERNE Het was een drukte van belang in Terherne zondag. Velen kwamen hier voor de jaarlijkse Kinderboekendag. Alle activiteiten stonden in het teken van het kinderboek.

 

Zo waren er voorstellingen over prentenboeken, theater waar de kinderen zelf mee konden spelen of de boot op van de Kameleon. Het feest opende met een heus ‘boek-en-bal’ waar iedereen een dansje kon wagen met figuranten uit een bekend prentenboek. Aansluitend was de prijsuitreiking van de Kijkdozenwedstrijd.

Elk jaar zijn er nieuwe verrassende activiteiten op middag van de Kinderboekendag, die volgt op de landelijke Kinderboekenweek. De Kijkdozen worden via de leesconsulenten van de Bieb op alle scholen in de aangrenzende gemeenten geïntroduceerd en is een nieuw element van de Kinderboekendag, net als de samenwerking met deze nieuwe partner. Scholen en groepen kunnen de kijkdoos inrichten met een scene uit een prentenboek. Dat kan variëren van een miniatuur in een luciferdoosje tot een supergrote voorstelling in een bananendoos.

Foto's Douwe Bijlsma

Filmpje Bloei maken van de kijkdoos Pipi Langkous

Helaas dit jaar geen Kinderboekendag, alleen de wedstrijd voor de deelnemende scholen gaat door.